Banneri

Banneri

lauantai 1. tammikuuta 2011

Leivinuunin lämpimäisiä

Uudenvuodenaattomme kului mukavasti leivinuunia lämmitellessä. Leipomukseni onnistuivat melko hyvin. Yllätyin itse, miten ensikertalaiseltakin homma hoitui. Ensin paistettiin ropsua (tai ressua) lämpötilan tasaamiseksi. Tästä päävastuullisina olivat yhteistyössä Mies ja isäni.


Seuraavaksi uuniin laitettiin ruisleipää. Toinen uunillinen sisälsi ranskanleipää. Seuraavaksi oli pullapitkojen vuoro. Yhden kreikkalaisen leivänkin paistoin jo aikaisemmin täällä jakamani ohjeen mukaan. Lopuksi laitoin vielä jälkilämpöön kaura-omenapaistoksen. Se herkku tosin hupeni niin nopeasti iltakaffeella, ettei kuvaa ehtinyt ottamaan!








Joulu sai tänään väistyä. Jouluverhot on otettu alas verhotangoilta ja keväisemmät versiot vaihdettu tilalle. Mies on ollut tänään korvaamattomana apunani <3 Huomenna on mattojen vuoro. Nyt palaan sohvalle rentoutumaan hyvän elokuvan, Miehen ja kutimen seuraan. Palataan!

4 kommenttia:

  1. Mä en oo uskaltautunut itse kokeilemaan ressujen tekemistä, mangun aina vaan äitiä tekemään niitä :) Tosi hyviä ovat, paaaaljon parempaa kuin normipannari!

    VastaaPoista
  2. On se kyllä vaan paljon parempaa!:)Tällä kertaa tein itse ekaa kertaa taikinan; ohjetta kyselin äidiltä ja Kirsti-tädiltä. Ei ollut muuten ihan helppoa yrittää noudattaa heidän antamiaan mutu-ohjeita. Kirstikin tuumas vaan, että: "no mä nyt vaan teen". Just. Mutta hyviä tuli silti, onnekseni :D
    Mukavaa Hanna, että seurailet blogiani!:)

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi, miten ihanan näköisiä leipomuksia!

    VastaaPoista
  4. Peppiina: Kiitoksia! Leipomukset olivat myös melko maukkaan makuisia :) Toivottavasti seurailet blogiani myös jatkossa. Oma bloginne on hyvin koukuttava :)

    VastaaPoista