Kokeilin viikonlopun aikana ensimmäistä kertaa leipoa leipää, jonka sisälle piilotettiin meheviä kasviksia ja vihanneksia. Yleisön pyynnöstä jaan ohjeen täällä. Tänään leivoin siis samanlaisen leivän huomisia Keramiikkapiirin pikkujouluja silmällä pitäen. Olen kuitenkin mutu-tuntumalla toimiva kokki, joten ohjetta on hieman hankala pilkulleen jakaa.
Taikinan ohje suurinpiirtein:
2,5dl vettä
½ pussia kuivahiivaa
1½tl suolaa
3tl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaurahiutaleita
1,5dl hiivaleipäjauhoja
0,5dl öljyä
Lisää lämpimään veteen hiiva, suola ja sokeri. Sen jälkeen sekoittele noin puolet jauhoista ja lisää öljy. Lopuksi vaivataan loput jauhot taikinaan. Taikina saa nousta vähintään puoli tuntia. Taikina saa olla tässä vaiheessa vielä löysähköä. Mitä löysempi taikina, sitä pehmeämpi ja kuohkeampi leivästä tulee.
Täyteeksi leipään voi laittaa niitä aineita, joita kaapista löytyy. Itse käytin sipulia, paprikaa, tomaattia, fetajuustoa murennettuna sekä juustoraastetta. Mutta maun mukaan voi lisätä esimerkiksi oliiveja tai vaikka chiliä. Ruokaisamman leivästä saa lisäämällä tonnikalaa tai kinkkua.
Kohoamisen jälkeen leivästä kaulitaan levy ja se täytetään hieman kääretortun tapaan. Täytä vain puoleenväliin asti, jotta saat rullattua leivän tiiiviisti kiinni siten, etteivät täytteet valu.
Kääri levy kranssiksi ja anna kohota vielä jonkin aikaa. Paista 200 asteessa puoli tuntia. Kuumana ei tarvitse mitään lisuketta, seuraavana päivänä nautitaan paahdettuna voin kera.
Herkullisia hetkiä toivottelee Marleena
Mukavaa, että olet alkanu bloggailemaan! Lueskelin kaikki kirjoitukset läpi ja oikein kivalta vaikuttaa ^^ Pitää jatkaa lueskelemista!
VastaaPoistaMukava kuulla Marjo! Jatka toki lukemista, ja kommentoimista samoin!
VastaaPoista