Banneri

Banneri

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Pitsaa keskiviikon kunniaksi

Joskus on semmoisia päiviä, että kaikki vastustaa. Tänään oli töissä sellaista. Lisäksi kotiin tullessani löysin postilaatikosta KELAN kirjeen. Olin niin varma, että päivän kruunaa opintotukien palautusmääräys. Onneksi niin huonosti en ollut viime vuoden tulojani laskenut, ja kirje sisälsi ikävien uutisten sijaan ainoastaan ilmoituksen vuoden 2010 opintotuista. Huh! Onneksi opinnot ovat ohi, eikä tarvitse enää laskeskella opintotuen puitteissa sallittua muuta tienaamista.

Aku Ankan jälkeen mieli alkoi olla jo hieman parempi. Päätin tehdä meille täksi illaksi ja huomiseksi pitsaa. Olen yleensä tehnyt pohjan itse ja siitä on tullut melko pullamainen. Nyt kuitenkin surffailin ja etsin oikein rapean, pitseriamaisen pitsapohjan ohjetta. Ja sellainenhan löytyi helposti! Käytin seuraavaa ohjetta Pastanjauhantaa-blogista. Oli muuten erittäin hyvä ohje! Lämmitin uunin 250 asteeseen keskilämmöllä, jonka jälkeen käänsin alalämmön päälle. Uunipelti oli uunissa lämpeämässä ja sen päälle vedin leivinpaperilla paistovalmiin pitsan. Uunissa pitsa oli ehkä noin 12minuuttia. Ja rapea, mehevä pohja syntyi. Ehdottomasti tulevienkin pitsojen pohjat tehdään tällä reseptillä.


Jälkiruuaksi innostuin tekemään meille smoothieta baananista ja mustikasta. Niin monissa seuraamissani blogeissa smoothiet ovat nyt olleet pinnalla. Villakettu valmisti superaamiaista ja smoothiet maistuivat myös Marie Elisabet´s Rumissa. Joten pakkohan oli kokeilla! Tämä oli kyllä jo toinen versio. Ensimmäisen version tuhosimme eilen Ystäväni kanssa uimahallin aulatilassa nälkäisinä uinnin jälkeen. Hyvää oli.

Smoothieeni laitoin banaania, mustikoita, mansikkamehua, maustamatonta jukurttia sekä fitnes-muroja. Muroilla saa täyteläisyyttä ja täyttävyyttä. Kaikkia aineksi summittain, satunnainen määrä.




Viime viikonlopun neilikkani vain kaunistuvat! Ne olivat sopivasti sävy sävyyn iltaherkun kanssa! Nyt herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti