Banneri

Banneri

lauantai 22. tammikuuta 2011

Neilikoita ja lunta

Olimme eilen illalla vanhempieni luona käymässä. Äitini oli laittanut pitsaa ja erittäin hienoa jälkiruokaa. Laseissa on mansikoita, vaniliajäätelöä ja spritea. Olemme kuulemma syöneet lapsuudessani jonkin verran tuollaista herrkkua ja enkä muistanut ollenkaan! Asettelu oli kaunista ja maku yllättävän hyvä. Täytynee kokeilla joskus itsekin.


Meille on jäänyt joulusta lehtitaikinalevyjä pakkaseen parikin pakettia. Olen tässä miettinyt niille sopivaa käyttötarkoitusta. Eilen paistoin niistä mustikkaviinereitä. Vanilijakreemestä sekoitin pohjalle makeutta ja mustikoita vain päälle. Olisin makeutta kaivannut hieman enemmän, joten mustikoihin olisi voinut lisätä hieman sokeria. Mutta muuten olivat erittäin maistuvia, helppoja ja nopeita leivonnaisia.


Tänään aloitimme aamun -yllätys, yllätys- lumitöillä. Ensi vuonna meillä todellakin on traktori. Lunta on paljon. Onneksi torstaina eräs tuttu kävi pyöräkuormaajalla leventämässä pihaamme. Nyt mahtuu taas lunta reunoille. Hetken aikaa. Olisipa jo maaliskuu!




Kävin eilen töiden jälkeen hakemassa muutaman neilikan oksan, piristämään viikonloppua. Ja piristihän se! Heti tuntuu keväisemmältä, kun on leikkokukkia pöydässä. Nyt menen urakoimaan silityskasani loppuun. Sen jälkeen suunnitelmissa on hauduttaa pannullinen hyvää teetä ja ottaa kudin käteen. Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti