Banneri

Banneri

tiistai 4. helmikuuta 2014

Resepti: Runebergin tortut

Tänä vuonna meillä oli varaslähtö Runebergin päivään. Tortut nimittäin leivottiin jo perjantaina. Runebergin torttujen leipominen on oikeastaan jo aika pitkä oma perinteeni. Taisin saada innostuksen aikoinaan yläasteella kotitaloustunnilla. Siitä lähtien olen melkein joka vuosi tehnyt itse Runebergin torttuja.



Minulle maistuvat sekä omatekoiset että ostetut Runebergin tortut. Omiini en tapaa käyttää karvasmanteliöljyä ollenkaan, joten ostetut ja omatekoiset leivonnaiset eroavat ainakin meillä suuresti toisistaan. Ulkonäkö on toinen merkittävä ero: minulla ei ole erityistä muottia Runebergin tortuille. Kotitekoiset Runebergit valmistuvat siis muffinssivuokaa apuna käyttäen. Myös kuorrutukset teen vapaalla kädellä ja se näkyy aina lopputuloksessa. Niin tai näin, makuhan se pääasia on.

Tänä vuonna testiin pääsi Eepee Sanomien resepti. Taikina oli melko iso, ainakin isompi verrattuna aikaisempiin kokeiluihini. Lopputulos oli loistava, uusi suosikkini.

Runebergin tortut

250 g    leivontamargariinia (käytin voita)
3 dl       sokeria
4 kpl     kanamunia
4dl        piparkakkumuruja
1 pussi  mantelijauhetta
2 dl       vehnäjauhoja
1,5 tl     leivinjauhetta
1 dl       kermaa / maitoa / omenamehua

Murskaa piparkakut, vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja piparkakkumurut. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita taikinaan lopuksi neste. Paista kakkuna 150 asteessa tunti tai muffinsseina 225 asteessa 10-15minuuttia.

Koristele vadelmahillolla ja tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti