Äitiyden myötä elämän rytmi on vaihtunut. Ei ole enää ihania vapaita lauantaiaamuja, jolloin voi leipoa mielin määrin herkkuja ja pakastaa osa pahan päivän varalle. Nyyh.
Nykyisin olen huomannut, että myös leipomistapani ja raaka-aineet ovat muuttuneet radikaalisti. Ennen hankin raaka-aineet kaupasta suunnitellusti: olin etukäteen miettinyt, mitä aion leipoa ja mitä sitten täytyy hankkia. Nykyisin shoppaan kaupassa tyylillä paljon ja nopeasti. Leipomiseen en erityisesti enää osta nimikoituja raaka-aineita.
No, mitä minä sitten nykyisin leivon? Aikaisemmin leipomishetket olivat minulle nautintoja, odotettuja sellaisia. Nykyisin homma on mukavaa edelleen, mutta menua rajoittaa vahvasti jääkaapin sisältö ja ennenkaikkea pilaantumisvaarassa olevat elintarvikkeet. Varsinaista jämäilyä.
Nämä keksiherkut syntyivät molemmat jämäilyperiaatteella. Ohjeet olivat seuraavanlaiset.
Valkosuklaa-karpalo cookies
100g voita
2dl sokeria
1 muna
ripaus suolaa
½tl soodaa
½tl vaniljasokeria
2dl jauhoja
100g valkosuklaata rouhittuna
70g kuivattuja karpaloita hienonnettuna
Sulata voi, sekoita siihen loput aineet. Suklaa ja karpalot viimeisenä. Piasta 175 asteessa 10-12 minuuttia. Tämä keksi ohje oli parempi. Valkosuklaan ja karpalojen tilalla voisi käyttää myös muuta kivaa.
Banaani-suklaa kaurakeksit
100g tummaa suklaata rouhittuna
50g voita
1 banaani muussattuna
3dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1dl sokeria
1rkl maitoa
Sulata voi, hienonna banaani, sekoita aineet keskenään. Paista 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia. Nämä kaurakeksit eivät leviä samalla tavalla, kuin ne perinteiset. Kaurahiutaleiden määrää vähentämällä näistä tulisi varmasti mehevämpiä.
Maanantaiterveisin Marleena
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti