Banneri

Banneri

maanantai 18. helmikuuta 2013

Herkkuja herkkuja

Äitiyden myötä elämän rytmi on vaihtunut. Ei ole enää ihania vapaita lauantaiaamuja, jolloin voi leipoa mielin määrin herkkuja ja pakastaa osa pahan päivän varalle. Nyyh.

Nykyisin olen huomannut, että myös leipomistapani ja raaka-aineet ovat muuttuneet radikaalisti. Ennen hankin raaka-aineet kaupasta suunnitellusti: olin etukäteen miettinyt, mitä aion leipoa ja mitä sitten täytyy hankkia. Nykyisin shoppaan kaupassa tyylillä paljon ja nopeasti. Leipomiseen en erityisesti enää osta nimikoituja raaka-aineita.

No, mitä minä sitten nykyisin leivon? Aikaisemmin leipomishetket olivat minulle nautintoja, odotettuja sellaisia. Nykyisin homma on mukavaa edelleen, mutta menua rajoittaa vahvasti jääkaapin sisältö ja ennenkaikkea pilaantumisvaarassa olevat elintarvikkeet. Varsinaista jämäilyä.

Nämä keksiherkut syntyivät molemmat jämäilyperiaatteella. Ohjeet olivat seuraavanlaiset.

Valkosuklaa-karpalo cookies

100g   voita
2dl      sokeria
1         muna
ripaus  suolaa
½tl      soodaa
½tl      vaniljasokeria
2dl      jauhoja
100g   valkosuklaata rouhittuna
70g     kuivattuja karpaloita hienonnettuna

Sulata voi, sekoita siihen loput aineet. Suklaa ja karpalot viimeisenä. Piasta 175 asteessa 10-12 minuuttia. Tämä keksi ohje oli parempi. Valkosuklaan ja karpalojen tilalla voisi käyttää myös muuta kivaa.


Banaani-suklaa kaurakeksit

100g  tummaa suklaata rouhittuna
50g    voita
1        banaani muussattuna
3dl     kaurahiutaleita
1tl      leivinjauhetta
1dl     sokeria
1rkl    maitoa

Sulata voi, hienonna banaani, sekoita aineet keskenään. Paista 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia. Nämä kaurakeksit eivät leviä samalla tavalla, kuin ne perinteiset. Kaurahiutaleiden määrää vähentämällä näistä tulisi varmasti mehevämpiä.




Maanantaiterveisin Marleena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti