Tänä vuonna tutustuin ensimmäistä kertaa elämässäni tyrnin poimimiseen ja säilömiseen. Kävin entisen työnantajani luona poimimassa tyrniä. Parin tunnin urakan päätteeksi minulla oli litran verran tyrniä. Sateisen kelin johdosta jouduin kotona hieman perkaamaan marjoja, koska niiden sateesta kostunut pinta keräsi itseensä kaikenlaisia roskia.
Perkaamisen jälkeen marjat kattilaan, sekaan hieman vettä. Keitin hetken, jotta marjat pehemenevät. Sitten sauvasekoittimella rikoin marjojen kuoret ja kivet. Sen jälkeen uudelleen kattilaan kiehumaan hillosokerin kanssa. Sen jälkeen purkkeihin jäähtymään. Samaan aikaan toisella levylla oli mehumaija työssään. Sarjatuotannon makua oli, mutta mukavaa puuhaa. Kaikesta huolimatta.
Tuloksena oli lähes kaksi litraa hyytelöä, tai marmeladia. Hyvää oli. Kivetkin rikkoontuivat mukavasti, joten niistä ei ollut lopputuloksen kannalta muuta haittaa kuin se, että soseen väri hieman tummui.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti