Banneri

Banneri

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Blogihiljaisuuden aikana tapahtunutta

Hui, miten aika on vierähtänyt nopeasti! Nyt meillä on rempattu kylppäriä kaksi ja puoli viikkoa. Aika on tuntunut ikuisuudelta. Joka paikka on romua täynnä. Vaikka ajattelisi, ettei kylpyhuoneessa ole paljon kalusteita tai tavaraa säilöttynä, todellisuus yllättää. Olohuoneessamme on tällä hetkellä mm. kiuas, pyykinpesukone ja naulakko. Että sillä tavalla.

No, valoa näkyy vihdoin tunnelin päässä. Kirkasta. Remontti saadaan toivon mukaan valmiiksi viikonlopun aikana. Vielä ei siis ole luvassa ennen ja jälkeen kuvia, odotellaan valmistumista.

Remontin olemme suorittaneet pääasiassa itse Miehen kanssa. Isäni on ollut myös avustamassa lähes koko ajan ja äitini hoitanut ehtiessään ruokahuoltoa. Näin remonttimaratoonarit eivät ole uupuneet ennen maaliviivaa.

Löysin sattumalta kirjastossa käydessäsi ihanista ihanimman leivontakirjan. Sen ohjeella on herkkuja tehty remontin aikana. Ainahan sitä jossain vaiheessa ehtii leipoa. Ja raskaan työn raatajathan tarvitsevat energiaa.



Sitruunakakusta muodostui välittömästi kaikkien herkku. Tässä ohje:

3 munaa
2½ dl sokeria
1tl vaniljasokeria
50g voita
1dl maitoa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaussuolaa
2 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu

Sokeri ja kananmunat vaahdotetaan. Sulatettu voi, maito ja kuivat aineet lisätään vuorotellen taikinaan. Mausta taikina sitruunalla. Paista 175 kuivakakun tapaan, noin 45 minuuttia riitti meidän uunillamme.

Ohje on siis kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta. Yli 200 Leilan suosikkiohjetta. Kirjan kirjoittajana on Leila Lindholm. Paksu teos täynnä herkulliselta vaikuttavia resepetejä. Kannattaa tutustua!

Nyt on pakko palata remontin pariin. Oikein keväistä viikonloppua toivottelee Marleena!

1 kommentti:

  1. Aikamoinen remonttiurakka siellä!
    Herkkujen kera työ varmastietenee joutaisammin ;)
    Sitruunakakku kuuluu kakkulemppareihini. Raikas ja kevyt. Leila Lindholmilla on maukkaita ja mitä mielikuvituksellisempia leivoksia. Aika ahkerasti olen seurannut hänen leipomuksiaan niin lehdistä kuin TV.stä :)

    Tsemppiä urakkaan!

    VastaaPoista