Banneri

Banneri

lauantai 3. syyskuuta 2011

Puolukkahyytelö

Puolukka on meidän taloudessa sellainen hyvä marja, jota ei tule käytettyä juuri ollenkaan. Viime vuonna pakastin muutaman rasian kokonaisia puolukoita, mutta ei niitä tullut käytettyä. Survosta nyt ei tule käytettyä senkään vertaa. Päätin tänä vuonna tehdä hyytelöä. Josko se tekisi paremmin kauppansa talven aikana.

Hyytelön tein seuraavalla ohjeella (määrät laskin sopiviksi marjasaaliin mukaan):

5L puoliraakoja puolukoita
5dl vettä
2kg sokeria

Keitin vettä ja marjoja 15-20minuuttia, siivilöin mehun ja lisäsin sokerin. Lämmitin liedellä ihan hetken, noin pari minuuttia, kunnes sokeri suli. En päästänyt kuplimaan tai kiehumaan. Sitten vaan pakasterasioihin hyytymään. Hyytyminen siis tapahtui tosiaan vasta rasioissa, aines oli melko löysää vielä kaadettaessa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti